Fırında Peynirli Tost |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Peynirli Tost12 dilim tost ekmeği 300 gr eritme peyniri 3 adet yumurta 1 çay bardağı süt 100 gr hazır taze krema 20 gr tereyağ Yeterince hindistancevizi unu, tuz, kırmızı biber YAPILIŞI: Fırını kızdırınız İçinde ekmek dilimlerini az bir şey kızartınız Eritme peyniriniz dilimlenmiş değilse keskin bir bıçakla ince ince dilimleyiniz Her ekmek diliminin üstüne bir dilim eritme peyniri koyunuz Peynirlerin hafifçe ekmeklerin kenarından taşmasını sağlayınız Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp kaydırmaca ekmek dilimlerini tepsiye yerleştiriniz Öte yandan bir kâseye yumurtaları kırınız İçine bir çay bardağı süt ve 100 gr hazır taze krema katıp iyice katıştırınız Peynir tuzlu değilse tuzlayınız Zevkinize göre kırmızı pul biber ilave ediniz Hindistancevizi ununu da katıp yaptığınız karışımı ekmeklerin üzerine dökünüz Önceden ısıtılmış kızgın fırında 25-30 dakika üstü kızarıp, kıtır kıtır oluncaya kadar pişiriniz Sıcak sıcak ikram ediniz Not: Bu tostu başka yağlı peynirle de yapabilirsiniz Kıbrıs'ın "Hellim" peyniri, Erzincan'ın "yağlı tulum" peyniriyle de başarılı sonuç alabilirsiniz İkram ederken yanında çubuk şeklinde kesilmiş taze havuç sunmayı unutmayın İkisi de çok hoş bir lezzet meydana getirir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|