Kıymalı Kabak |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı KabakKıymalı Kabak Tarifi - Kıymalı Kabak Nasıl Yapılır - Kıymalı Kabak Malzemeleri Malzemeler : Yarım kilo kabak ( süt kabağı) 1 baş soğan 250 gram kuzu veya dana kıyma domates veya salça sıvı yağ , tuz Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Öncelikle kabakları yıkayalım ve uzunlamasına çizgili şeritler halinde soyalım Sonra ortadan ikiye , daha sonrada küçük kare parçalara bölelim Kızartma tenceresine sıvı yağ koyduktan sonra bu kabakları çok kızartmamak kaydıyla kızartalım Bir kağıt havlu yardımıyla fazla yağlarını emdirelim Daha sonra ayrı bir tencerede 2 – 3 yemek kaşığı sıvı yağla birlikte ince doğradığımız soğan ve kıymayı kavuralım Salça veya küçük doğradığımız domatesi atalım , kavuralım Tuzunu , bulyonunu atalım mutlaka sıcak su koyun Su çok az olsun çünkü yemek ön pişirme işleminden geçmiştir ve fazla suyu çekmez Bu yüzen kabak yemeğiniz çok sulu olur Yemeğiniz çok sulu olduysa her yemek yapanın bildiği gibi bir yemek pişirme püf noktaları ; çözümü var Bir adet patates veya biraz pirinç atarak kaynamaya bırakın Kabak yemeği koyulaştığında ocağın altını kapayın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|