Bayat Ekmek Aşı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bayat Ekmek AşıBayat ekmeklerimizi değerlendireceğimiz çok lezzetli bir yemek arkadaşlar öneririm Bayat ekmek dilimleri küp seklinde dogranip firinda kitirlastirilir Piyaz dogranmis sogan, bir tavada yarim çay bardagi sivi yag ile pembelestirilir 1 çorba kasigi salça ve 1 çay bardagi su eklenip birkaç dakika kaynatilir Dogranmis ekmekler, soganlar ile karistirilip tavanin kenarlarina çekilir Tavanin ortasina 2 yumurta kirilir Üzerine tuz ve karabiber ekilirTavanin kapagi kapatilarak, yumurtalarin pismesi beklenir4 dis sarimsak dövülüp yogurda katilir Sarimsakli yogurt servis tabagina alinir Üzerine, tavadaki pismis olan yumurtali ekmek aşı, bozulmadan çikarilir1 çorba kasigi erimis margarinde yeterli miktarda kirmizi pul biber hafifçe yakilir Biberli yag, yemeğin üzerine gezdirilirAFİYET OLSUN |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|