Pirasa Mihlamasi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pirasa MihlamasiMALZEME: Pırasa 1 kg Limon suyu 6 çorba kaşığı Un 1/2 su bardağı Su 1/2 su bardağı Zeytinyağı 1 su bardağı Tuz Yumurta 1 adet YAPILIŞI: Pırasaları ayıklayıp yıkayın Yalnızca beyaz kısımlarını 4 cm' lik parçalar halinde doğrayın Tencerede su kaynatıp pırasa parçalarını içine atın 15 dakika haşlayıp, sudan alın Haşlanmış parçalardan birini elinize alıp, uzunlamasına yarıya kadar bölün İç sargılarını çıkarıp pırasanın her bir katını yaprak biçiminde açın Bu parçaları tuzlayıp, unlayın Yağı bir tavada kızdırıp, pırasa parçalarını her iki yanı altın sarısı renk alıncayakadar kızartın Bir tencereye üst üste bindirerek dizin Yumurta ve limon suyunu çırparak karıştırın, suyu ekleyip, bu karışımı pırasaların üzerine gezdirin Bir taşım kaynatıp ateşi kısın 10-15 dakika pişirerek ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|