Arpa Şehriyeli Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpa Şehriyeli Güveç



MALZEMELER

Yarım kilo kuzu kuşbaşı et

1,5 su bardağı arpa şehriye

1 adet soğan

1 adet domates

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı salça

Tuz
YAPILIŞI

Düdüklü tencereye eti yıkayıp koyun Yarısına yakınına kadar su ekleyin ve etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Güvece yağı koyun, soğanı küp küp doğrayın ve yağa ekleyin Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Salçayı ilave edin Arpa şehriyeleri ekleyin ve birkaç dakika kavurun Pişen etleri ekleyin, tuzunu atın Etin suyundan 2 su bardağı da ilave ettikten sonra şehriyeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin Domatesi küçük küçük doğrayarak en üstünü ekleyin Sıcak fırına sürün ve domatesler kızarıncaya kadar bekleyin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.