Tarhanabaşı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhanabaşı



karaman yöresel yemekleri tarhana başı tarifi - tarhanabaşı nasıl yapılır



GEREKLİ MALZEMELER


* İnce Bulgur

* Haşlanmış patates

* Kavurma(Taze olması tercih edilmelidir)

* İnce kıyılmış maydanoz

* İnce kıyılmış fesleğen(Reyhan)

* Biber ve domates salçası

* İsteyen için ince kıyılmış soğan

* Kavurma yağsızsa biraz yağ

YAPILIŞI


* Haşlanmış patatesler soyularak püre haline getirilir İçine yeter ölçüde 1/1 oranında bulgur ilave edilir Domates ve biber salçaları sıcak suyla sulandırılarak ilave edildikten sonra bulgur şişinceye kadar beklenir Fesleğen,maydanoz,kıyma yağ ve soğanda eklenerek iyice yoğrulur Kıvamlı hale gelince elle şekil verilen tarhanabaşılar teflon tavada yeterince pişirilir ve servis yapılır Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.