Arnavut Usulü Kuymak |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arnavut Usulü KuymakMALZEMELER Yarım su bardağı sızma zeytinyağı 2 su bardağı mısır unu (fırınlanmış, iri taneli olanı tercih edilir) 1 su bardağı rende kaşar 4 su bardağı kaymaklı süt HAZIRLANIŞI Öncelikle derin bir bakır tavaya zeytinyağını koyalım ve ateşe oturtalım Hemen mısır unu ilave edip, büyük bir kaşıkla 2-3 dakika kadar sürekli karıştırarak kavuralım Sütü ilave ederken de sürekli karıştırmaya devam edelim Yaklaşık 8-10 dakika daha pişirip, kaşar peynirini ekleyelim ve 2-3 dakika yine karıştırıp, altını söndürelim ve sıcak olarak servise sunalım alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|