Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
brüksel, havuçlu, lahanası, patatesli

Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Ve Havuçlu Brüksel Lahanası



malzemeler:



1 paket brüksel lahanası

2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

10-15 arpacık soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

2 havuç

2 patates

1-1,5 litre kaynamış su

tuz

karabiber


hazırlanması:

brüksel lahanalarının sararmış yapraklarını ve sap kısımlarını kesip atın lahanaları bol suyla yıkayın soğanları soyun yıkayıp, kurulayın

bir tencereye yağı ve arpacık soğanları koyun soğanlar hafif kavrulurken patatesleri ve havuçları soyun kalınca küpler şeklinde doğrayın (havuçları yarım daire şeklinde de doğrayabilirsiniz)

lahanaları ekleyip hafif yumuşayana kadar kavurun havuçları tencereye alın biraz karıştırdıktan sonra salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırın

patatesleri ilave edip bir süre daha kavurun sebzelerle yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyin tuzunu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.