Harşıl |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
HarşılHarşıl Malzemeler: 1 kg ıspanak 1 demet taze soğan 3 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş sarmısak 4 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Ispanaklar iri iri doğranır Tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılırve ıspanaklar kavrulur 1 demet yeşil soğan beyaz kısımları ile birlikte ince ince doğranır Ispanakların pişmesine yakın taze soğanlar eklenir 1 çay kaşığı karabiber serpilir 3 yumurta haşlanır 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır Kavrulan ıspanak servis tabağına alınır Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir Haşlanmış yumurta dilimleri yerleştirilir 2 yemek kaşığı tereyağında 1 çay kaşığı pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür Harşıl servise hazırdır alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|