Ev Usulü Çemen |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ev Usulü ÇemenEv Usulü Çemen Tarifi - Ev Usulü Çemen Nasıl Yapılır - Ev Usulü Çemen Malzemeleri "Ev Usulü Çemen" şimdi malzemelerimize göz atalım, sonra hep birlikte çabucak yapalım 4 çorba kaşığı biber salçası 3 çorba kaşığı domates salçası 25 - 30 diş sarımsak 1 çorba kaşığı çemen otu yarım çorba kaşığı kimyon 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı sarımsaklarımızı havanda dövmek üzere aktarıyoruz çok az tuz ilave ediyoruz, çünkü biber salçasının tuzu fazla olabilir hamur kıvamını alana kadar dövüyoruz evet sarımsağımız adeta bir macun kıvamına geldi kısa süreliğine kenara bırakıyoruz 4 çorba kaşığı biber salçasını 3 çorba kaşığı domates salçasını 1 çorba kaşığı çemen otunu çemen otu bulamam diyorsanız tamamen kimyon da kullanabilrisiniz yarım çorba kaşığı kimyonu 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ve çok iyi dövdüğümüz sarımsağı ilave ediyoruz şimdi bunu çok güzel karıştıracağız o kadar güzel olacak ki dediğim gibi bir macun gibi zaten yağı eklememizin sebebi de bu yaklaşık 2 - 3 dakikadır karıştırıyoruz bakın gerçekten bütün malzeme bütünleşti genelde çemen ekmeğe sürülür biz de öğle yapalım çemen ekmeğe sürülür ama pastırmayı da unutmamak lazım ama bu pastırma yapmaya uygun bir çaman değil, çünkü içine yağ ilave ettik bunun özelliği durdukça güzelleşiyor şimdi bunu bir kavanoza dolduralım, buzdolabına koyalım ertesi günü yediğiniz zaman bana göre daha lezzetli oluyor bunu o şekilde deneyin önce ekmeklerimize sürelim kalanını da kavanoza doldururuz arzu ederseniz karabiber de ilave edebilirsiniz kuru nane sevenler kuru nane de ilave edebilir biz burada en yalın haliyle göstermeye çalıştık ama inanın böyle de çok nefis bu gün beraber çok kolay ve lezzetli, güzel bir tarifi paylaştık "Ev Usulü Çemen" yaparsanız sanıyorum memnun kalırsınız Afiyet Olsun! iyi günler |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|