![]() |
Sebzeli Şiş Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Şiş SarmaMalzeme; 2 Adet kabak 2 Adet patlıcan 2 Adet salçalık kırmızı biber 3 Dilim kızarmış ekmek 10-12 Adet yeşil zeytin 2 Çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 5-6 Çorba kaşığı zeytinyağı Kıvırcık yaprakları Tuz, karabiber Hazırlanışı; Sebzeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra kurulayın ![]() Kabak ve patlıcanları uzun ve ince dilimler halinde kesin ![]() Üzerlerine tuz serpip, 15 dakika bekletin ![]() Salçalık kırmızı biberi ince şeritler halinde dilimleyin ![]() Ekmek dilimlerinin kabuğunu keskin bir bıçakla alıp, içlerini ufalayın ![]() Zeytinleri doğradıktan sonra ekmek içleri ile karıştırın ![]() Biber dilimleri, peynir, tuz, karabiber ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip, karıştırın ![]() Fırının üst ızgarasını ısıtın ![]() Patlıcan ve kabak dilimlerini yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayın ![]() Her dilimin üzerine ekmek ve biberli karışımdan 1 tatlı kaşığı kadar yerleştirip, rulo şeklinde sarın ![]() Ruloları şişlere değişimli olarak dizin ![]() Izgarada 10 dakika kadar sık sık çevirerek pişirin ![]() Kıvırcık yapraklarını yıkayıp, iyice süzün ve servis tabağına yerleştirin ![]() Üzerine hazırladığınız sebze şiş sarmalarını yerleştirin ve kalan zeytinyağını gezdirin ![]() Sıcak olarak servis yapın ![]() NOT : Sebzeleri elektrikli ızgara veya hafifçe yağlanmış teflon tavada da kızartabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|