![]() |
Bulgurlu Pazı Sarma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bulgurlu Pazı SarmaBulgurlu Pazı Sarma Tarifi - Bulgurlu Pazı Sarma Malzemeleri - Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı ![]() Malzemesi: 1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber Tarifi: • Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın ![]() • Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin ![]() • 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin ![]() • Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin ![]() • Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın ![]() • Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın ![]() • Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın ![]() • Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın ![]() • Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün ![]() • Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|