Bulgurlu Pazı Sarma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu Pazı Sarma



Bulgurlu Pazı Sarma Tarifi - Bulgurlu Pazı Sarma Malzemeleri - Bulgurlu Pazı Sarma Yapılışı




Malzemesi:

1 demet pazı 1 bardak ince bulgur 2 yemek kaşığı un 2 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber Üzeri için 2 bardak yoğurt 4 adet sarmısak 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı pul biber


Tarifi:

• Pazı yapraklarını yıkayıp, kaynayan suyun içine batırıp çıkarın

• Sap kısımlarını bıçakla kesin ve bir kenarda bekletin

• 1 bardak ince bulguru yarım bardak su ile ıslatıp 10 dakika bekletin

• Üzerine ince rendelenmiş soğanı ekleyip tuz, karabiber, kuru nane, pul biber ve 2 kaşık unu ilave edin

• Margarinle birlikte iyice yoğurup dolma içi hazırlayın

• Pazı yapraklarının uç kısmına dolma içinden koyup incecik sarın

• Kaynayan tuzlu suya sarmaları atın

• Dağılmamaları için kapakla üstünden bastırıp 10-15 dakika haşlayın

• Suyunu süzüp üzerine sarmısaklı yoğurt dökün

• Servis yaparken 1 yemek kaşığı tereyağını pul biberle kızdırıp üzerine ilave edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.