Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, nohutlu, patlıcan

Nohutlu Patlıcan Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nohutlu Patlıcan Dolması



Malzemeler


24 adet küçük boy patlıcan

2 su bardağı haşlanmış nohut

200 gram kıyma

1 kahve fincanı pirinç

1 kahve fincanı bulgur

3 adet orta boy kuru soğan

3 adet domates

1 çay kaşığı kimyon

2 çay kaşığı tuz

pul biber

6 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı erik ekşisi ve ya nar ekşisi

karabiber

Yapılışı


Patlıcanları oyacakla oyup, tuzlu suyun içerisinde bekletin Zar gibi doğradığınız soğan, yıkanmış pirinç, bulgur, kimyon, tuz, karabiber, pul biber ve erik ekşisini cam bir kaba aktarıp karıştırın Haşlanmış nohutu, kıyma ve sıvıyağı da ilave edip tekrar karıştırın Hazırladığınız harcı, suda bekleyen patlıcanların içine doldurun 3 adet domatesi geniş bir tencereye rendeleyip üzerine patlıcan dolmalarını ağızları yukarıya gelecek şekilde sıralayın 4 su bardağı suyu da ekleyip üzerlerini küçük bir kapakla örttükten sonra tencerenin kapağını kapatın Dolmayı kısık ateşte, 35 dakika pişirdikten sonra servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.