Göbekli Dolma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Göbekli Dolma



Göbekli Dolma Tarifi - Göbekli Dolma Nasıl Yapılır - Göbekli Dolma Malzemeleri




Emine Beder


1 orta boy lahana

2 orta boy soğan

350 gr kıyma (orta yağlı)

1 su bardağı pirinç

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı salça

tuz, karabiber, dolma baharatı

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin (40 gr)

1/4 çay bardağı sıvı yağ


Lahanayı, en dıştaki yapraklarını çıkararak yıkayalım Koçan kısmını düz kesip, büyükçe bir bıçak yardımıyla göbekli kısmını oyup çıkaralım Lahananın adeta içi boş büyük bir kase şekli almasını sağlayalım Bir kaba kıymayı, küp doğranmış soğanları, yıkanmış pirinci, kıyılmış maydanozu, salçayı, tereyağını, tuzu, baharatları, 1 su bardağı suyu ekleyip karıştıralım Hazır olan malzemeyi lahananın boşluğuna dolduralım Lahananın açık kısmını iç kısmından çıkan birkaç yaprakla kapatalım Sıkı sıkıya alabilecek bir tencereye kesik kısmı üste gelecek şekilde oturtalım Sıvı yağı lahananın üzerine gezdirelim ve yarısına gelecek kadar sıcak su ve tuz ekleyelim Ağır ateşte yaprakları yumuşayana dek pişirelim Pişip pişmediğini kontrol edip yemeği ateşten alalım Servis tabağına ters çevirip çıkartalım, dilimleyip servis yapalım



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.