Tombul Kabak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tombul Kabak Dolması



Tombul Kabak Dolması Tarifi - Tombul Kabak Dolması Nasıl Yapılır - Tombul Kabak Dolması Malzemeleri
Tombul Kabak Dolması


Elif Korkmazel


6 adet tombul kabak

1 adet soğan

1 çay bardağı pirinç

1/2 demet maydanoz ve dereotu

8-10 dal nane

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay bardağı zeytinyağı

15 su bardağı su

Tuz

Karabiber


Kabakları yıkadıktan sonra üstünden kesip kapak yapın İçlerini oyun ve tuzla ovun Yemeklik doğranmış soğanı bir kaseye alın İçine yıkanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, dereotu ile nane, toz şeker, zeytinyağı, tuz, karabiber katıp iyice karıştırın Dolmaların içini harçla doldurup tencereye dizin Üzerine kestiğiniz kapakları yerleştirin ve suyunu koyun Orta ateşte 30 dakika kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.