Üzümlü Tarçınlı Elma Dolması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü Tarçınlı Elma DolmasıTarçınlı Elma Dolması Tarifi - Tarçınlı Elma Dolması Yapılışı - Elma Dolması Nasıl Yapılır - Elma Dolması Malzemeleri İçindekiler 4 orta boy elma 15 g (1 çorba kaşığı) esmer şeker 25 g (2 çorba kaşığı) kuru üzüm 1/2 tatlı kaşığı (2,5 ml) tarçın 1 çorba kaşığı (15 ml) limon suyu 300 ml su fındık büyüklüğünde tereyağı Elmaları yıkayın ve ortalarını çıkarın Pişerken çatlamamaları için, kabuklarını tam orta yerden bıçakla çepeçevre çizin Şekeri, kuru meyveleri, ve tarçını karıştırın Clipso'nun sepetinin dibine daire şeklinde bir parça folyo yerleştirin Elmaları sepete koyun ve içlerini kuru meyvelerle doldurun Tencereye, buhar sepetinin ayağını yerleştirin Limon suyunu ve suyu koyun Sepeti yerleştirin Kapağı kapatarak basıncı ayarlayın 7 - 8 dakika pişirin (Pişirme süresi elmaların büyüklüğüne ve türüne bağlı olarak değişecektir) Ateşten alın Buharı hızlı bir şekilde serbest bırakın Elmaların daha fazla pişmesi gerekiyorsa, kapağı kapatıp tekrar buharı ayarlayın ve 1 -2 dakika daha pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|