Köfteli Patlıcan Sarması |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Patlıcan SarmasıKöfteli Patlıcan Sarması Tarifi - Köfteli Patlıcan Sarması Nasıl Yapılır - Köfteli Patlıcan Sarması Malzemeleri 3 adet patlıcan 1 su bardağı kızartma yağı Köfte için: 400 gr kıyma 1 çay bardağı galeta unu 1 adet rendelenmiş kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz Yarım tatlı kaşığı karabiber Sos için: 1 çorba kaşığı salça 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1,5 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz Patlıcanlar cetvel gibi dilimlenir ve kızartılır Köfte harcı biraraya getirilir, yoğrulur Ceviz kadar yuvarlak köfteler yapılır Yağlanmış fırın kabına dizilir ve önceden ısıtılmış 190 derecede 20 dakika kadar pişirilir Daha sonra pişmiş köfteler, kızarmış patlıcanların ucuna konur ve rulo yaparak sarılır Ucu kürdanla tutturulur Fırın kabına dizilir Üzerine sos karışımı gezdirilir Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika kadar pişirilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|