Milföyde Dana Kuşbaşı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföyde Dana KuşbaşıMilföyde Dana Kuşbaşı Tarifi - Milföyde Dana Kuşbaşı Yapılışı - Milföyde Dana Kuşbaşı Nasıl Yapılır - Milföyde Dana Kuşbaşı Malzemeleri İçindekiler: 1 kg Banvit Kırmızı Dana Kuşbaşı 2 diş sarmısak (ince kıyılmış) 5 sap taze kekik (yapraklanmış) 1 çorba kaşığı tane karabiber 6 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı zeytinyağı 8 adet arpacık soğan (2`ye kesilmiş) 4 adet milföy hamuru 100 gr otlu peynir (ufalanmış) 1 adet yumurta (hafif çırpılmış) Tarif: • Et, sarmısak, kekik, tane karabiberi iyice harmanlayın Üzerini streç film ile örtün ve en az 2 saat veya bir gece buzdolabında dinlendirin • Etlerin üzerlerine un serpin ve parmak uçlarınızla karıştırarak her taraflarını bulayın • Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte ve karıştırarak, etler kahverengi oluncaya kadar pişirin • Etleri tavadan alıp, aynı tavaya soğanları koyun Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar altın sarısı renk alıncaya kadar soteleyin • Aynı tavaya etleri ekleyin Tavaya kapak kapatın ve kısık ateşte 1,5 saat pişirin 4 adet porsiyonluk fırın kabına paylaştırın • Bir adet milföy hamurunu fırın kabınızın ebadından biraz daha geniş olacak şekilde inceltin Yarısına otlu peynirin 1/4`ünü serpip, kalan boş kısmı peynirlerin üzerine kapatın Merdane ile, fırın kabı ebadından (her bir kenarından) 05 cm geniş olacak şekilde inceltin • Milföyleri etlerin üzerine yerleştirip, kenarlarını içeri doğru kıvırın Fırça ile üzerlerine yumurta sürüp, ortalarını keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin • Önceden ısıtılmış 1800C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dak pişirin |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|