Keşkef (Keşkek)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkef (Keşkek)



Keşkef (Keşkek)



Keşkef (Keşkek)

KAÇ KİŞİLİK: 8-10

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk

PİŞME SÜRESİ: 75 dk


Malzemeler:

# 300 gr dövme (aşurelik buğday)

# 100 gr nohut

# 55 su bardağı su

# 750 gr kemikli koyun eti

# 60 gr margarin

# Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber


Hazırlanışı:

* Dövme ve nohudu akşamdan 25 bardak su ile ıslatın Eti basınçlı tencereye alın Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin


* Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın Keşkeği servis tabağına alın Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin Ilık olarak servis yapın


Keşkef (Keşkek) Kırşehir'e ait bir yöre yemeğidir


Yorumla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.