Arap Usulu Selek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Usulu Selek



Arap usulu selek tarifi

Malzemeler

• Kuzu budu 1 büyük parça

• Soğan (8`e bölünmüş) 200 gr

• Tuz

• Karabiber

• Süt 800 ml

• Basmati Pirinci 1 kg

• Margarin 250 gr

Hazırlanışı

Kuzu budunu soğanlarla beraber derin bir tencereye yerleştirip üzerini aşacak kadar su ilave edin Bir taşım kaynatın Oluşan kefi alın Ateşi kısın Tuzunu ve karabiberini ilave edin Eti kısık ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Et pişince tencereden alin ve bir kenarda sıcak olarak bekletin

Etin tenceredeki pişme suyunu ince bir süzgeçten temiz bir tencereye süzün Eğer pişme suyu 1200 ml`den az ise, et suyu ilavesi ile 1200 ml`ye tamamlayarak sütü katıp beraberce bir taşım kaynatın Kaynar kaynamaz pirinci ilave edin Tuzunu ve karabiberini kontrol edin Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, pirinçler fazlasıyla yumuşayıp, püremsi bir kıvama gelinceye kadar pilavı pişirin

Pilav pişerken eti iri parçalara ayınn Pişen pilavı 20 dakika demlenmeye bırakın Demlenmiş pilavı bir tepsiye aktann ve ortasına et parçalanın yerleştirin Üzerine margarin`i eritip gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.