Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börülceli, etli, kapaması, kuzu, lahana

Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması



Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması - Kuzu Etli Börülceli Lahana Kapaması Tarifi

Malzemeler :

1 Kapamalık Lahana

300 Gr Kuzu Eti

1 Kase Haşlanmış Börülce

1 Kuru Soğan

5 Diş Sarımsak

1 Çorba K Domates Salçası

1 Çorba K Biber Salçası

Mısırözü Yağı

Tuz

Su

Hazırlanışı

Top lahanayı ikiye bölün Köklerini ayırın Tencereye mısırözü yağını dökün ve doğranmış kuzu etlerini kavurun Soğanları ve sarımsakları doğrayın Lahana yapraklarını dörde bölün Ortalarını da irice doğrayın Soğanları ve sarımsakları salçayla kavurduktan sonra börülceleri de ekleyin

Doğradığınız lahanalarla üzerini tamamen kapatın Lahanaların üzerine önce bir kapak yerleştirin ve kapağını kapatıp pişmeye bırakın Lahanalar iyice çökünce kapağı alıp tuzunu atın ve pişirmeye devam edin Piştikten sonra da tencereyi servis tabağına ters çevirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.