Etli Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Güveç



güveç tarifi - etli güveç nasıl pişirilir - etli ve sebzeli güveç nasıl yapılır - kuşbaşı et ile güveç sebze güveci
Malzemeler


200 gr kuzu kuşbaşı et,

100 gr taze fasulye,

1 adet orta boy patates,

2 adet kabak,

2 adet patlıcan,

1 diş sarımsak,

1 adet kuru soğan,

2 adet domates,

2 adet yeşilbiber,

1/2 su bardağı su,

1 yemek kaşığı salça

1 kahve fincanı mısırözü yağı,

tuz

Hazırlanışı


Öncelikle güvecin içerisine kuşbaşı etler döşenir Kuru soğan ince ince doğranır ve etlere eklenir Daha sonra sırasıyla yeşil biberler, taze fasulyeler yıkanıp ortadan ikiye bölünür ve eklenir, patatesler soyulup küp küp doğranarak eklenir, patlıcan ve kabak alacalı soyulup küp küp doğranarak eklenir 1 diş sarımsak ince ince doğranır, domatesler doğranır ve onlar da eklenir


Son olarak da 1 kahve fincanı mısırözü yağı ve yarım su bardağı su, ve tuz da eklenerek güvecin ağzı alüminyum folyo ile kapatılır Güveç önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürülür 1 saat fırında pişirildikten sonra güveç ters çevrilir ve sıcak olarak servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.