Güveçte Kavurma

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Kavurma



Güveçte Kavurma Tarifi - Güveçte Kavurma Yapılışı - Güveçte Kavurma Malzemeleri - Pişirme Talimatları




Malzemeler


(4 kişilik)


350gr kavurmalık dana kuşbaşı

3 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz

yarım çay kaşığı karabiber

2-3 adet arpacık soğanı

4 adet lavaş

ince kıyılmış: domates marul soğan


Hazırlanışı


Eti güvece arpacık soğanı ile birlikte koyun ve aygazın en küçük yerine en kısık ateşinde kavrulmaya bırakınKendi suyunu salıp çekene kadar ve çektikten sonra yarım çay bardağı sıcak su ekleyin (lezzetinin kaçmaması için sıcak su) et pişene kadar her suyunu çektikçe yarım çay bardağı suyu ekleyin (ben 7 kere ekledim)piştikten sonra sıvı yağını tuzunu ekleyin ve kavrulmaya bırakınkavrulduktan sonrada karabiberini ekleyin ve servis edinGüveçte bu tarifi yapmak çok zaman alıyor ama çokta lezzetli oluyorLezzetli olmasının sebebi de çok sürede yavaş yavaş pişmesi Biz kavurmayı bu şekilde sade olarak da yiyoruz ama arada birde lavaş arasında yapıyoruz sizinle paylaşmak istedim ısıttığınız lavaşın arasına güveçte kavrulmuş kavurmayı ,ince ince kıyılmış marul, domates ve soğanıda koyarak dürüm şeklinde servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.