![]() |
Floransa Usulü Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Floransa Usulü TavukFloransa Usulü Tavuk Tarifi - Floransa Usulü Tavuk Yapılışı - Floransa Usulü Tavuk Nasıl Yapılır - Floransa Usulü Tavuk Malzemeleri MALZEMELER 6 adet tavuk gögsü ( derisi ve kemigi çikarilmis) 5 yemek kasigi un 1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmis kasarpeyniri 1/ 2 bardak beyaz galeta unu 2 çay kasigi tuz- biraz karabiber 2 yumurta ( 1 yemek kasigi suyla çirpilmis) 1/ 2 bardak sivi yag 1 kg ispanak 1,5 yemek kasigi limon suyu-süslemek için limon dilimleri 250 gr dilimlenmis mantar YAPILIŞ TARİFİ Rendelenmis peynirle galeta ununu karistirin ![]() biberleyin ![]() ununa bulayin ![]() ![]() Bir tavanin içinde yagi kizdirin ve tavuk gögüslerini açik pembe renkte kizartin ![]() bekletin ![]() Ispanaklari ayiklayip yikayin biraz tuz serperek kapali bir tencerede hafifçe haslayin ![]() ![]() tabagina alin ve üzerine de limon suyu gezdirin ![]() Kizaran tavuklari ispanagin üzerine yerlestirin ![]() eritilmis 1 kasik yagin içinde 4-5dakika sote yapin ![]() serpin ![]() ![]() dilimleri yerlestirip servis yapin |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|