Portakal Soslu Hindi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Portakal Soslu HindiPortakal Soslu Hindi Tarifi - Portakal Soslu Hindi Yapılışı - Portakal Soslu Hindi Nasıl Yapılır - Portakal Soslu Hindi Malzemeleri - Banvit Portakal Soslu Hindi ![]() İçindekiler: 1 tabak Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet portakal 150 ml portakal suyu 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı mısır unu Zeytinyağını ısıtıp, etleri katın Hızlı ateşte, etlerin her tarafları altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 3`er dak pişirin Ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve 3-4 dak pişirin![]() Portakalları beyaz kısımlarını da alarak soyup, dilimleyin ve üzerlerindeki zarları temizleyin Üzerlerine 2 çorba kaşığı portakal suyu gezdirip, kaynama noktasına kadar ısıtın Tereyağını ekleyip, hafifçe karıştırın ve tereyağı eriyinceye kadar tekrar ısıtın![]() Kalan portakal suyuna hafifçe karıştırarak mısır ununu ekleyin Kısık ateşte ve karıştırarak koyulaşıncaya kadar ısıtın Etleri ekleyip, 3-4 dak pişirin![]() Etleri sotelenmiş portakal dilimleri ve arzu ederseniz haşlanmış patates ile birlikte servis yapın ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|