Baharatlı Portakallı Tavuk |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Portakallı TavukBaharatlı Portakallı Tavuk Tarifi - Baharatlı Portakallı Tavuk Yapılışı MALZEMELER 1 kilo tavuk bonfile 1 portakalın suyu (limonda olabilir) Dilediğiniz miktarda; sarımsak, karabiber, kekik, köri, tarçın, defne yaprağı zeytinyaği Kızartmak için; bol sıvı yağ un kırmızı toz biber tuz YAPILIŞ TARİFİ Tavuk bonfileyi kuşbaşı bölünSonra bütün baharatları, portakal suyunu, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını tavuklarla karıştırın Marine ettiğiniz malzemeleri 1,5 - 2 saat kadar buzdolabında bekletin Bekleme süresi dolduktan sonra bir poşetin içine unu, tuzu, kırmızı biberi ekleyin Sostan çıkardığınız tavukların bir kısmını unun içine koyup una bulanana kadar poşeti sallayın Daha sonra kızgın yağda kızartın Tavukların miktarına göre aynı işlemi tekrarlayın Dilerseniz patetes püresiyle ve ya kızartmasıyla servis yapabilirsiniz alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|