06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İspanaklı Tavuklu Krep
Ispanaklı Tavuklu Krep Tarifi - Ispanaklı Tavuklu Krep Nasıl Yapılır - Ispanaklı Tavuklu Krep Malzemeleri
Malzemeler
Krep hamuru için:
500 gr süt
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
Harcı için:
2 adet tavuk göğsü
4 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gr ıspanak
2 adet pırasa
4 adet taze soğan
3 diş sarımsak
Muskat
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Yapılışı
Harcı için: Pırasaları ve taze soğanları, ayıklayıp, ince ince kıyınız Sarımsakların kabuklarını ayıklayıp, halka halka doğrayınız Tavuk göğüslerini ince şeritler halinde doğrayınız Taze ıspanakları veya suyunu iyice sıktığınız haşlanmış ıspanakları ince ince kıyınız Yayvan bir tencerede sıvı sanayı kızdırıp, içine doğranmış tavukları koyup, renk verdiriniz Tavuklar renk alınca, içine doğranmış pırasa, taze soğanları ve sarımsakları ilave edip, kavurmaya devam ediniz En son olarak kavrulan sebzelerin içine, rendelenmiş muskatı, kıyılmış ıspanakları, tuzu, karabiberi ekleyip bir taşım kavurduktan sonra ateşten alıp, yayvan bir tabağa aldığınız harcı soğutunuz Derin bir kase içinde unu, yumurtayı, sütü ve tuzu karştırınız (Boza kıvamında) Yayvan bir tavaya az sıvı sana koyup, kızdırınız Yağın fazlasını havlu bir kağıt veya peçete yardımıyla alınız Krep hamurundan bir kepçeyi, kızan tavanın ortasına döküp, yanlarına yayınız Tek tarafını iyice pişirip, krebin diğer yüzünüden spatula yardımı ile çevirip, pişiriniz Pişen krepleri , bir tabağı tezgaha ters çevirip, üzerine koyunuz Harcı kreplerin üzerine önce uzun kenarları daha sonra kısa kenarları kapatıp, sıvı yağ ile yağladığınız borcama açılan kenarları altta kalacak şekilde yerleştiriniz Servis etmeden önce fırında ısıtıp, sıcak olarak servis ediniz
|
|
|