Buharda Ve Fırında Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buharda Ve Fırında TavukBuharda ve Fırında Tavuk Tarifi - Buharda ve Fırında Tavuk Nasıl Yapılır - Buharda ve Fırında Tavuk Malzemeleri Buharda ve Fırında Tavuk İçindekiler * 1 adet tavuk (1500 gram ağırlığında) * 1 adet limon * 2 diş sarımsak * 3-4 dal taze biberiye * 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber * 1 çay bardağı zeytinyağı * tuz Hazırlanışı 1 Tavuk yıkanıp iyice kurulanır![]() 2 Limon iyice yıkandıktan sonra bıçak saplanarak 4-5 adet delik açılır![]() 3 Sarımsaklar soyulur![]() 4 Limon ve sarımsak tavuğun içine bütün olarak yerleştirilir![]() 5 Mutfak ipi ile ayakları bağlanıp sırt üstü içine tabak konulmuş dökme demir tencereye alınır![]() 6 Biberiye dalları tencerenin içine atılır![]() 7 Tabağın yüksekliğini geçmeyecek şekilde tencereye su konulur![]() 8 Kısık ateşte 30 dakika tavuk kapağı kapalı şekilde buharda pişirilir![]() 9 Bu arada tuz, toz kırmızı biber ve zeytinyağı karıştırılır![]() 10 Buharda pişen tavuğun üzerine bu karışım her yerine gelecek şekilde dökülür![]() 11 Soslanan tavuk 200 dereceye getirilmiş fırında kapağı açık şekilde üzeri kızarıp çıtırlaşana kadar yaklaşık 30 dakika daha pişirilir![]() 12 Servis kabına alınan tavuğun üzerine tencerenin dibinde kalan zeytinyağlı tavuk suyu gezdirilir![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|