Tandır Tavuk But

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tandır Tavuk But



tavuk nasıl pişirilir - marine edilmiş tavuk but tarifi - fırında tavuk
Malzemeler:


* 1 su bardağı yağsız yoğurt

* yarım limonun suyu

* 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil

* 3-4 diş sarımsak, dövülmüş

* 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş

* 1 yemek kaşığı pul biber

* 1 tatlı kaşığı tarçın

* 1 tatlı kaşığı kimyon

* yarım tatlı kaşığı tuz

* 1/4 tatlı kaşığı karabiber

* 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş

* 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş

* 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş

* 6 tavuk but derileri ve fazla yağları temizlenmiş

* 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış

* süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş

* raita

Hazırlanması:


1 Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın

2 Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin

3 Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.