Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
baklali, enginar, zeytinyagli

Zeytinyagli İç Baklali Enginar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyagli İç Baklali Enginar



Malzemeler


4 adet ayiklanmis enginar

1 adet kuru sogan

1 adet limon

4 yemek kasigi zeytinyag

200 gr iç bakla(taze)

1/4 demet dereotu

1 tatli kasigi toz

seker

Tuz

Tarifi


Limon sikilir ve yarisi 2 su bardagi su ile karistirilarak enginarlarin kararmamasi için limonlu suda bekletilirSogani soyup yemeklik dograyalimEnginarlari tencereye dizelim ve iç baklayi,sogani,kalan limon suyunu,tuzu,toz sekeri,zeytinyagini,2 su bardagi suyu ilave edip kapagini kapatarak harli ateste kaynatinKaynayan yemegin altini kisip agir ateste 35 dk daha pismeye birakinPistikten sonra sogumaya birakinEnginarlar soguyunca servis tabagina alip iç baklalari enginarlarin ortalarina doldurunInce kiyilmis dere otu ile susleyip servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.