Zeytinyagli İç Baklali Enginar |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinyagli İç Baklali EnginarMalzemeler 4 adet ayiklanmis enginar 1 adet kuru sogan 1 adet limon 4 yemek kasigi zeytinyag 200 gr iç bakla(taze) 1/4 demet dereotu 1 tatli kasigi toz seker Tuz Tarifi Limon sikilir ve yarisi 2 su bardagi su ile karistirilarak enginarlarin kararmamasi için limonlu suda bekletilirSogani soyup yemeklik dograyalimEnginarlari tencereye dizelim ve iç baklayi,sogani,kalan limon suyunu,tuzu,toz sekeri,zeytinyagini,2 su bardagi suyu ilave edip kapagini kapatarak harli ateste kaynatinKaynayan yemegin altini kisip agir ateste 35 dk daha pismeye birakinPistikten sonra sogumaya birakinEnginarlar soguyunca servis tabagina alip iç baklalari enginarlarin ortalarina doldurunInce kiyilmis dere otu ile susleyip servise sunun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|