Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, kabak, kuru, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kuru Kabak Dolması



Malzemeler:


24 adet kurutulmuş kabak

1 adet iri soğan

1 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağı pirinç

Yarım demet dereotu

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı karabiber

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı tuz

2 su bardağı su


Tarifi:


Kuru kabaklar akşamdan ıslatılır Ertesi günü yeteri kadar yumuşamamışsa biraz haşlanabilir İnce kıyılmış soğan ve sarımsak zeytinyağında pembeleştirilir


Üzerine yıkanmış pirinç eklenir, 2-3 dakika kavrulur Sonra salça, tuz, karabiber ince kıyılmış dereotu ve nane eklenir Kısa bir karıştırmadan sonra ateşten alınır ve kapak kaptılır Yarım saat dinlendirilir


İç malzeme kabakların yarısına kadar bastırmadan doldurulur Tencereye dizilir Üzerine su bırakılır Kapaklı olarak orta ateşte 25-30 dakika pişirilir Ilık olrak servis yapılır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.