Zeytinyağlı Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Barbunya



MALZEMELER

15 su bardağı haşlanmış barbunya

2 domates

1 çarliston biber

1 soğan

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı tozşeker

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 su bardağı su

Yarım limon suyu

4-5 dal maydanoz, tuz

YAPILIŞI

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin Soğanı kıyın, sarımsakları ezin Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın

Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin Çarliston biberi ekleyip kavurun Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin

Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin 2-3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılınmaya bırakın Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.