Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Kuru Fasulye PilakiSebzeli Kuru Fasulye Pilaki Tarifi - Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki Yapılışı - Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki Nasıl Yapılır - Sebzeli Kuru Fasulye Pilaki Malzemeleri Malzemeler : Kuru fasulye 2 Su Bardağı Komili sızma Zeytinyağı 1 Çay Bardağı Havuç 1 Adet Soğan 2 Adet Bezelye ½ Su Bardağı Pırasa 1 Adet Patates 1 Adet Sarımsak 3-4 Diş Kuru kırmızıbiber1 Adet Salça 1/2 Çorba Kaşığı Maydanoz 1/2 Demet Toz şeker 1 Çorba Kaşığı Tuz-çekilmiş karabiber YAPILIŞI: 1- Bir tencereye Komili Sızma zeytinyağını, ufak parçalara doğranmış soğanı, kıyılmış pırasaları, sarımsakları, kabukları kazınmış, dörde bölünüp 1 cm verev parçalara doğranmış havucu, kırmızı biberi koyup hafifçe öldürün 2- Sonra sulandırılmış salçayı koyup 1-2 kez de bununla karıştırın 5-6 bardak su koyup kaynatın Akşamdan ıslatılmış ve haşlanmış fasulyeleri, haşlanmış bezelyeleri, küçü küçük küpler halinde doğranmış patatesleri ilave edin Orta hararetli ateş üzerinde pişmeye bırakın 3- Fasulyeler yumuşayınca, tuzu, çekilmiş karabiberi ve şekeri koyun Suyu, fasulyelerin yüzeyine ininceye kadar pişirin 4- Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve soğuk olarak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|