Zeytinyağlı Çağla

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Çağla



Zeytinyağlı Çağla Tarifi - Zeytinyağlı Çağla Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Çağla Malzemeleri




Malzemeler

İkişer sap çok ince taze soğan, taze sarımsak

200 gr çağla

2 yemek kaşı zeytinyağı

1/2 yemek kaşığı şeker

bir fiske tuz


Taze soğan ve sarımsakları güzelce yıkayıp incecik doğrayın Çağlaları yıkayın, enlemesine ortadan bölüp çekirdeklerini (daha da büyükse badem olacak kısımlarını yani) çıkartın Ufak bir tencereye zeytinyağıyla birlikte soğan ve sarımsakları ekleyin Azıcık kavurup çağlaları da ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp arada bir silkeleyerek çağlaları kavurun 5 dk kadar sonra üzerini azıcık örtecek kadar ılık su ilave edip şeker ve tuzu da ekleyip, karıştırın ve tencerenin kapağını yine kapatıp 10 dk kadar ya da çağlalar yumuşayıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.