Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biber, domates, turşusu

Biber Ve Domates Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biber Ve Domates Turşusu



Malzemeler:


2 kilogram yeşil sivribiber,

4 kilogram yeşil domates,

5-6 baş sarımsak,

2 adet kereviz,

sirke

yeteri kadar tuz

Hazırlanışı:


Domates ve biberleri alırken taze, diri ve sert olmalarına dikkat etmek gerekir Alınan malzemeler temizce yıkanır Domatesler ve biberler bıçak ucuyla delinir Uygun büyüklükte bir turşu küpüne (ya da plastik bir kaba) bir sıra domates, bir sıra biber olmak kaydıyla dizilir Domates ve biberlerin aralarına tatlarının birbirine karışmasını sağlamak için kereviz ve soyulmuş sarımsak konur Dizme işlemi bittikten sonra üzerini örtecek kadar sirke konur Her bir litre sirke için bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir Malzemenin üzerine onları baskıda tutacak kadar bir ağırlık konduktan sonra ağzı sıkıca kapatılır Sıcak olmayan ve güneş görmeyen bir yerde biberler renk değiştirip, kirli bir sarı haline gelinceye kadar bekletilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.