Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, kavurması, mısır, turşu

Mısır Ekmeği Ve Turşu Kavurması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mısır Ekmeği Ve Turşu Kavurması



turşu tarifi - turşulu yemek tarifi



Malzemeler:
mısır ekmeği için:
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı silme tuz
su
Yapılışı:
mısır unu sıvıyağ ve tuz karıştırılır azar azar su ilavesi ile yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapılır krep tavasına cok az sıvıyağ sürülür hamur elle yerleştirilirçatalla birkaç yeri delinir kısık ateşte bir tarafı pişirilir sonra diğer tarafı bir tabakla ters düz edilir pişirilir
Fasülye turşusu kavurması
400 gr fasülye turşusu
3 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası (arzu ederseniz)
Yapılışı:
Fasülyeler incecik veya benim yaptığım gibi biraz iri doğranır Tuzlu olduğu için bol su ile yıkanır Soğanlar incecik kıyılır Tavaya yağ eklenir, soğan eklenir pişirilir ama soğanlar pembeleşmeden pişirilecek İçine salça ekleyin biraz pişirin Süzülmüş fasülyeler eklenir orta ateşte sonra kısık ateşte biraz kavurulacak arada karıştırın Mısır ekmeği ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.