![]() |
İyi Turşu Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İyi Turşu Nasıl Yapılırturşu yapımı - turşu nasıl yapılır - turşu yapmanın püf noktaları İyi bir turşu yapılabilmesi için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir ![]() ![]() ![]() Turşu yapımında sebzeler, %4-5 tuzlu suda ekşimeye bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salamura hazırlanırken; %8 tuzlu su yapmak için; 80 gr ![]() ![]() ![]() Eğer tuz tartılamıyorsa, o zaman %8 tuzlu su, pratik olarak şöyle yapılabilir: Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir ![]() %10 tuzlu su hazırlamak için 100 gr (veya 6 yemek kaşığı) tuz 1 litre suda eritilir ![]() Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz ![]() Sebze Seçerken; Turşu yapacağınız sebzeleri seçerken sert, taze, kabuklarının parlak görünümlü ve zedelenmemiş olmasına özen gösterin ![]() ![]() ![]() ![]() Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin ![]() Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin ![]() ![]() 2 turşu yapımı tarifi 2 lt suya 2 su bardağı sirke, 10 diş sarımsak, 2 çorba kaşığı tepeleme kalın tuz (kristalize halde satılanlardan olmasa daha iyi), kereviz sapı (bolca olabilir), varsa koruk halinde yoksa olgun hali ile çekirdeksiz bir avuç üzüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kavanozun dibine birkaç diş sarımsak, kereviz sapı ve üzümü attıktan sonra salatalıkları koyuyorsun, arada yine sarımsak, kereviz, üzüm atıyorsun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ikinci turşu yapımı 2 kilo sirkeyi,1 su bardağı zeytinyağı ve 2 yemek kaşığı tuz ile birlikte kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|