Soslu Domates Turşusu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Soslu Domates Turşusudomates turşusu nasıl yapılır - domates turşusu tarifi - biberli domates turşusuMalzemeler (2 kglık kavanoz için): 300 gr kadar süs biberi 2- 2,5 kg kadar domates 7-8 iri diş sarmısak 1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun) 2 yemek kaşığına yakın salamuralık kaya tuzu Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz ve zeytinyağı Yapılışı: Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın Bıçakla biberlerin uçlarını kesip kavanoza atın( biberler kavanozun üçte birini kaplamalı, daha fazla olursa sosun lezzeti azalıyor) Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin Sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu doğramadan turşunun ağzına yerleştirin Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapatın Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş almıyan bir yerde 7 ila 10 gün kadar bekleyin Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın İsterseniz sosun içine de maydanoz doğrayabilirsiniz Domates soslu turşu çok asitlendiği için çok taşıyor Bu yüzden turşunun altına muhakkak bir altlık veya tabak yerleştirin alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|