Acılı Ezme Turşu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Acılı Ezme TurşuAcılı Ezme Turşu Tarifi - Acılı Ezme Turşu Nasıl Yapılır - Acılı Ezme Turşu Malzemeleri Acılı Ezme Turşu malzemeleri * 1 kilogram domates * 7-8 adet acı biber * 4-5 diş orta boy sarımsak * 2/3 çay bardağı üzüm sirkesi * Dilerseniz 1/4 demet maydanoz * Tuz Acılı ezme turşu tarifi Domatesleri yıkayıp, bir tencerede kaynattığınız suyun içerisine atıp, kabuklarının rahat soyulmasını sağlayın Blenderde ister biraz parçalı isterseniz tamamen ezilmiş hale getirin Soyulmuş sarımsakların üzerine bıçakla hafif çizikler atıp, domatese ekleyin Tuz ve sirkeyi de ilave edip, kavanoza boşaltın 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu arada birkaç sefer kavanozu alt üst edin Buzdolabına kaldırıp, her gün sabah-akşam kavanozu ters çevirerek, domatesin püre kısmı ile dibe çöken kısmını karıştırın Turşunuz olgunlaştığında (yenilebilir hale geldiğinde) püre kısmı yüzüne çıkmayacaktır Böylece ters düz etmenize gerek kalmayacaktır Buzdolabında muhafaza edin Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|