Acılı Ezme Turşu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Ezme Turşu



Acılı Ezme Turşu Tarifi - Acılı Ezme Turşu Nasıl Yapılır - Acılı Ezme Turşu Malzemeleri



Acılı Ezme Turşu malzemeleri


* 1 kilogram domates

* 7-8 adet acı biber

* 4-5 diş orta boy sarımsak

* 2/3 çay bardağı üzüm sirkesi

* Dilerseniz 1/4 demet maydanoz

* Tuz


Acılı ezme turşu tarifi


Domatesleri yıkayıp, bir tencerede kaynattığınız suyun içerisine atıp, kabuklarının rahat soyulmasını sağlayın Blenderde ister biraz parçalı isterseniz tamamen ezilmiş hale getirin Soyulmuş sarımsakların üzerine bıçakla hafif çizikler atıp, domatese ekleyin Tuz ve sirkeyi de ilave edip, kavanoza boşaltın 12 saat oda sıcaklığında bekletin Bu arada birkaç sefer kavanozu alt üst edin Buzdolabına kaldırıp, her gün sabah-akşam kavanozu ters çevirerek, domatesin püre kısmı ile dibe çöken kısmını karıştırın Turşunuz olgunlaştığında (yenilebilir hale geldiğinde) püre kısmı yüzüne çıkmayacaktır Böylece ters düz etmenize gerek kalmayacaktır Buzdolabında muhafaza edin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.