Amerikan Sosu |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Amerikan SosuAmerikan Sosu Tarifi - Amerikan Sosu Nasıl Yapılır - Amerikan Sosu Malzemeleri Malzemeler : 10 adet canlı kerevit 1 kahve fincanı rafine yağı 1 çorba kaşığı tereyağı 1 kahve fincanı konyak 2 şer çorba kaşığı soğan,havuç,kereviz(ince kıyılmış) 2çorba kaşığı tepeleme dolu domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı balık suyu baharat Tarif : Kerevitleri canlı olarak bir tahtanın üzerinde ince ince dilimleyiniz Rafine yağını dibi düz bir tencereye kouyp kızdırınız Kerevideslere tereyağı ilave ediniz Ağaç bir spatula ile karıştırarak 2 dk kavurunuz Konyağı ilave edip alevlendiriniz Alev sönünce hemen sebzeleri ilave ederek tekrar karıştırınız 2-3 dk kavurunuz Sonra; balık suyunu,baharat torbasını ilave ederek orta ateşte devamlı ağır ağır spatula ile karıştırarak kaynatıp 20 dk pişiriniz Pişme müddetince üzerinde toplanacak köpük ve yağları dikkatlice bir kevgir veya bir kepçeyle bastırarak süzdürünüz Sonra; sosu temiz bir tülbentten dikkatlice ve tamamen süzdürüp lüzumlu ise hemen ,değilse soğutarak buzdolabında saklayınız İstediğiniz zaman ve istediğiniz miktarda ısıtıp kullanınız |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|