Ev Yapımı Mayonez

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Yapımı Mayonez



Ev Yapımı Mayonez Tarifi - Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır - Ev Yapımı Mayonez Malzemeleri




Malzeme Listesi


2 Adet Yumurta Sarısı

1 Yemek Kaşığı Sirke

1 Çay Kaşığı Tuz

1/2 Adet Limon Suyu

1 Su Bardağı Zeytinyağı yada Ayçiçek Yağı


Ev Yapımı Mayonez Nasıl Yapılır?


Başlarken,

Mayonez, bir adet yumurta sarısının, bir dolu su bardağı ay çiçek yağını emip, beyaz ve katı hale gelmesiyle yapılan şaşırtıcı bir yiyecektir


Çırpıcı ama tercihen blender kullanarak yapın Yapılışı sırasında çırpmayı hiç bırakmamalısınız aksi halde süt kesiği gibi bir hal alacaktır


Yumurtanın taze olması çok önemli Bunun için bir su dolusu bardağa yumurtayı bırakın, yumurta dibe batıyorsa tazedir Ortada kalıyorsa bayatlamak üzeredir, eğer üstte kalıyorsa kullanmayın


1 İçinde yağ ya da başka bir malzeme bulaşmamış temiz bir çırpma kabına yumurtaların sarısını koyun Beyazından çok büyük özenle ayırmanız gerekmez Çok az bir miktar karışabilir Yumurtayı mikserle çırpmaya başlayın


2 Yumurta sarısının çırpıldığından emin olduktan sonra, çırpmaya kesinlikle ara vermeden yağdan bir damla katın ve yumurta yağı emene kadar karıştırmaya devam edin


3 Yağ yumurta tarafından iyice emildikten sonra yarım çay kaşığı daha yağ ilave edin ve yumurtanın iyice emmesini sağlayın


4 Son eklediğiniz yağ da emildikten sonra üst üste 3-4 çay kaşığı yağ ilave edin Çırpmaya ara vermeden karıştırmaya devam edin


5 Her seferinde kalan yağı 3-4 seferde azar azar karıştırarak yağı eklemeye ve çırpmaya devam edin


6 Eğer yumurta yağı çekmeden yağ ilave ederseniz mayonez kesilir Süt kesiği gibi bir görünüm olur ve bunu ancak yağ yerine kullanabilirsiniz Böyle bir durumla karşılaşırsanız baştan deneyin ve bozuk mayonezi yağ niyetine kullanabilirsiniz


7 Eğer yaptığınız mayonezin miktarı size yetmiyor ve daha fazla yapmaya devam etmek istiyorsanız kullandığınız kabı ve blenderı güzelce temizlemeden kullanmayın Mayonez yine kesilebilir


8 Tüm yağ yumurtaya yedirildikten sonra sirke koyun ve biraz daha çırpın Sirke yağ kokusunu bastıracaktır


9 Sirke yedirildikten sonra limon suyu koyun ve biraz daha çırpın Mayonezin rengi sarıdan beyaza dönecektir


10 En son olarak da tuzu ilave edin Tuz da karışınca mikseri artık kapatabilirsiniz


11 Eğer renginin daha da beyaz olmasını istiyorsanız en başta mayonezin içine bulaşan yumurta akını biraz daha fazla kullanabilirsiniz

Not:

Ev yapımı mayonezin buzdolabında bile olsa bir haftadan fazla saklanması tavsiye edilmez


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.