Acılı Sos Yapılışı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Sos Yapılışı



acılı sos tarifi - sos yapımı - acılı sos nasıl yapılır - kışlık acılı domates sosuAcı ile aranız iyiyse, Türk mutfağının vazgeçilmeyen lezzetleri arasında bulunan, hemen her yemekte rahat bir şekilde kullanılabilecek domatesten yapılan acılı sos çok hoşunuza gidecek Oldukça kısa bir sürede yapılabilen yemeğe değişik acılı sos ile değişik bir tat verebilirsiniz


Üstelik bu sosu kapalı ve hava almayan bir kap ile buzdolabında çok uzun süreler boyunca saklayabilme imkânınız var


Acılı Sos Malzemeleri;


1- 300 Gram domates


2- Fesleğen yaprağı


3- 2 Adet kırmızıbiber


4- 3 Diş sarımsak


5- 1 Tatlı kaşığı zeytinyağı


Acılı Sos Hazırlanışı;


1- Öncelikle elinizdeki domatesleri soyun


2- Kırmızıbiberi ve sarımsağı ince bir şekilde doğrayarak ateşte ezin


3- Damak zevkinize bakara fesleğen ve domatesi ince doğrayıp ilave edin


4- Tuzu ilave edin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın


5- Suyu çekene kadar ( ortalama 15 dakika ) pişirmeyi sürdürün


6- Sos kıvamı hoşunuza gittiği zaman içerisine zeytinyağı ilave edin ve ateşin üzerinden alın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.