Mantarlı Patlıcan Pabucaki |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Patlıcan PabucakiMALZEMESİ 6 adet orta boy kemer patlıcan 20 adet mantar (yıkanıp, boylamasına üçe dörde bölünmüş) 2 adet orta boy domates (tavla zarı formunda küp doğranmış) 5 diş sarmısak (dövülmüş) 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz Kızartmak için; 1 çay bardağı sıvıyağı Üzeri İçin; Yarım su bardağı taze kaşar peyniri (rendelenmiş) SOSUN MALZEMESİ2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 3 su bardağı süt 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz TARİF Öncelikle patlıcanları alacalı alacalı soyalım Tuzlu suda 15-20 dakika bekletelim ki, acısı çıksın Daha sonra patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp, yıkayalım ve bir kağıt havlunun üzerinde suyunu emdirelim Şimdi de patlıcanların ortalarını, tıpkı karnıyarık yapacakmışız gibi yaralım ve kızgın yağda her tarafını kızartalım Yıkayıp, boylamasına doğradığımız mantarları, ufak bir tavada sızma zeytinyağında diriliğini kaybedip, yumuşayıncaya kadar 8-10 dakika soteleyelim Sonra içine dövülmüş sarmısakları ve doğranmış domatesleri ilave edelim Yaklaşık 2-3 dakika sonra ateşten alalım Tuzunu ve karabiberini ekleyelim Daha sonra hazırladığımız bu mantarlı karışımı, ortası yarıp, kızarttığımız patlıcanların içine, tıpkı karnıyarık yapar gibi yerleştirelim Hazırladığımız beşamel sosu patlıcanların üzerine bir kaşık yardımıyla iyice yayalım Bütün patlıcanların hepsini bir fırın tepsisine yerleştirelim ve üzerine kaşar rendesi serpiştirerek, fırında 175 derecede 10 dakika kadar kızartalım SOSUN TARİFİSosumuz için, öncelikle un ve yağı beraberce ufak bir sos tenceresine koyalım ve kavurmaya başlayalım Unun rengi sararmaya başlayınca yavaş yavaş süt ilave edelim ve sürekli karıştırmaya devam edelim ki sosumuz topaklanmasın Bir taşım kaynadıktan sonra, sosun altını söndürelim İçine tuz ve karabiber katarak, lezzetlendirelim |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|