Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
graten, kabak, otlu, peynirli

Otlu Peynirli Kabak Graten

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Otlu Peynirli Kabak Graten






Malzemeler:

5 kabak

100 grbeyaz peynir

100 grcivil peyniri

5 yeşil soğan

dereotu

maydonoz

fesleğen

tuz,karabiber

Beşamel sos için:


2 su bsüt

2 çorba kun

sıvıyağ

tuz,karabiber

muskat

Hazırlanışı:


Kabaklar ortadan ikiye ayrılarak buharda pişirilir Diğer taraftan iç harcı hazırlanır Bunun için civil peyniri, beyaz peynir, yeşil soğan, dere otu maydanoz ve fesleğen doğranarak karıştırma kabına alınır Pişen kabakların içi kaşıkla oyularak çıkan iç kısımlar da doğranarak iç harca ilave edilir Hazırlanan iç harç kabakların içerisine doldurulur


Diğer taraftan beşamel sos hazırlanır Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınarak kavrulur Üzerine süt ilave edildikten sonra tuz, karabiber ve muskat konulduktans onar karıştırılarak pişirilir Tepsiye dizilen kabakların üzerine hazırlanan beşamel sos şanti torbası yardımı ile sıkılır Önceden ısıtılmış 180 dercede pişirlir Arzuya göre domates sos ile servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.