![]() |
İsırgan Püresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İsırgan Püresi![]() Malzemeler * 1 demet ısırgan * 7-8 adet pazı / ya da / ıspanak yaprağı * 1 ![]() * 3 diş sarımsak * 1 çorba kaşığı kıyılmış nane / ya da / kuru nane * 3 çorba kaşığı zeytinyağı * Deniz tuzu Yapılışı (4 kişilik) Bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın ![]() ![]() ![]() Tenceredeki malzemenin üstüne yavaş yavaş unu serpin ve de durmadan karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Pişen püreyi servis tabağına aldıktan sonra, bir tavada yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Önemli not: Karadeniz köylerinde pürenin üzerine süt kaymağı da konur! |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|