İsırgan Püresi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İsırgan Püresi






Malzemeler


* 1 demet ısırgan

* 7-8 adet pazı / ya da / ıspanak yaprağı

* 15 su bardağı mısır ve buğday unu karışımı

* 3 diş sarımsak

* 1 çorba kaşığı kıyılmış nane / ya da / kuru nane

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* Deniz tuzu

Yapılışı


(4 kişilik)


Bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın İçine biraz tuz ile ısırgan demetini ve pazıları koyun Hemen hatırlatalım, “malzeme” kısmında gösterildiği gibi, pazı yerine ıspanak da kullanılabilir


Tenceredeki malzemenin üstüne yavaş yavaş unu serpin ve de durmadan karıştırın Karışımda topak olmadığına iyice emin olunca, tencerenin kapağını kapatın Arada bir gene karıştırarak pişirin Şayet karışım çok katı olduysa, biraz süt ilâve edebilirsiniz


Pişen püreyi servis tabağına aldıktan sonra, bir tavada yağı ısıtın İçine, ince doğranmış sarımsak ve nane koyun Pürenin üzerine dökün


Önemli not: Karadeniz köylerinde pürenin üzerine süt kaymağı da konur!

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.