Etli Ekşili Pırasa |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ekşili Pırasapırasa nasıl pişirilir - pırasa ekşili - etli pırasa - pırasa pişirme tarifi - terbiyeli pırasa Malzeme - 1 su bardağı haşlanmış nohut - 300 gram kuzu kuşbaşı - 4 adet pırasa - 1 adet kuru soğan - 2 adet taze soğan - 3 yemek kaşığı Sana yağı - 2-3 su bardağı et suyu - 1 adet limon suyu - Tuz ve karabiber - Terbiyesi: - 2 yemek kaşığı yoğurt - 1 adet yumurta sarısı Hazırlanışı Kuru soğanı piyazlık doğrayın Sarımsakları ayıklayıp, kıyın Pırasaları ayıklayıp, kıyın Taze soğanları ayıklayıp, ince ince doğrayın Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjouru kızdırıp, içine kuşbaşı etleri ilave edip, renk verdirin Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun Soğanlar renk alınca içine kıyılmış pırasaları ilave edip, sote edin En son olarak içine haşlanmış nohutları, kıyılmış taze soğanları, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyip, karıştırdıktan sonra et suyunu ilave edip, tencerenin kapağını kapatıp, orta ateşte bir taşım pişirin Etler pişerken terbiyesi için küçük bir kâsede yoğurdu ve yumurta sarısını karıştırın Yemeği ateşten indirmeden hemen önce terbiyeyi karıştırarak bir taşım kaynatıp servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin(yemeği fazla kaynatırsanız- terbiye kesilir) alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|