Bezelyeli Hindi Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Hindi GüveçBezelyeli Hindi Güveç Tarifi - Bezelyeli Hindi Güveç Yapılışı - Banvit Yemek Tarifleri - Banvit Tarifleri ![]() İçindekiler: 500 gr Banvit Hindi Göğüs Kuşbaşı 800 gr taze bezelye (ayıklanmış) 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 adet soğan (ince kıyılmış) 1 adet kesmeşeker 1 adet orta boy domates (küp doğranmış) 200 ml su 1/2 demet dereotu (iri kıyılmış) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) 100 gr un 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı su (soğuk) 2 çorba kaşığı kaşarpeyniri (rendelenmiş) 1/2 demet nane (ince kıyılmış) Zeytinyağını ısıtıp, soğanı katın Orta ateşte karıştırarak yumuşayıncaya kadar 2-3 dak soteleyin Karıştırmaya devam ederek , et ve şekeri katın ve etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 5 dak daha pişirin![]() Ayrı bir tencerede bezelye ve domatesin yarısını karıştırın, üzerine suyu ekleyip 10 dak pişirin Etleri katıp harmanlayın, güveç veya fırın kabına yerleştirin Üzerine dereotu ve kalan domatesi serpin![]() Un ve tereyağını ince ekmek kırıntısı görünüm alıncaya kadar robottan geçirin Su, peynir, nane ve tuzu katıp hamuru toplayın Üzerini streçleyip en az 30 dak buzdolabında dinlendirin![]() Dinlenen hamuru, güveç kabının ağzından biraz daha geniş açın ve kabın ağzını hamurla kapatın Üzerine fırça ile zeytinyağı sürün![]() Önceden ısıtılmış 180°C fırında hamur altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 20-25 dak pişirin![]() Sıcak sevis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|