Şeyhmilmuşi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
ŞeyhmilmuşiŞeyhmilmuşi Tarifi - Şeyhmilmuşi Yapılışı - Şeyhmilmuşi Nasıl Yapılır - Şeyhmilmuşi Malzemeleri - Osmanlı Şeyhmilmuşi Kullanılacak Malzemeler 2 su bardağı et suyu Maydanoz sapları 1 bağ nane 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı karabiber Tuz 300 gr kıyma 2 orta boy soğan 10 çorba kaşığı tereyağ 1 kg kemer patlıcanı 250 gr yoğurt 10 diş sarımsak dövülmüş 1 orta boy domates 1 çorba kaşığı domates salçası Hazırlanma Şekli Kemer patlıcanların sapları kalacak şekilde fazlalıkları keserek temizleyin Sap yerinden koparmadan uzunlamasına dörde bölün Çekirdek yataklarını temizleyin Tuzlu suda 30 dakika bekletin Tavada tereyağ eritin Yağ kızınca ince doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun Kıymayı katın Kıyma suyunu çekene kadar kavurun Küp küp doğranmış domates, biber salçası, tuz, biber, nane, ve maydanozu katın 3-4 dakika kavurun Ocaktan indirin Pişireceğiniz tencerenin dibine maydanoz saplarını döşeyin Patlıcanların birer birer önümüze alıp dörde ayrılmış kolların arasına hazırladığınız harçtan koyun Maydanoz sapları ile bir sap bir de dip bölümünden bağlayıp tencereye yerleştirin Üzerine çıkacak kadar et suyu koyun Tencereyi bir iki taşım kaynatıktan sonra kısık ateşe alın 25-30 dakika pişirin Sahana alın Üzerine dövülmüş sarımsaklı yoğurdu dökün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|