Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
diyarbakır, güveç, usulü

Diyarbakır Usulü Güveç

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Diyarbakır Usulü Güveç



Diyarbakır Usulü Güveç Tarifi - Diyarbakır Usulü Güveç Yapılışı - Diyarbakır Usulü Güveç Malzemeleri




Malzemeler


3 kişiliktir


300 gr kuşbaşı dana eti

2 adet patlıcan

4 adet domates

3 adet yeşil biber

4 yemek kaşığı margarin

4 yemek kaşığı salça (1 kasik biber salcasi)

5 diş sarımsak

Maraş biberi (kırmızı pul biber)

tuz


Hazırlanışı


İlk olarak güvecin içine iki kaşık margarini koyalım Sırayla, doğramış olduğumuz yeşil biberi, eti, patlıcanı, domatesi ve sarımsakları ilave edelim Hepsinin üzerine 4 yemek kaşığı salçamızı (1 kaşık biber salçası olacak) ve 2 kaşık margarinimizi en üstüne koyalım Önceden ısıtmış olduğumuz 220 derecelik fırına güvecin kapağı kapalı bir şekilde koyalım 30 dakika sonra pul biberi ve tuzu ekleyip karıştıralım Yarım saat daha pişirelim Arada bir karıştıralım 1 saat pişirdikten sonra 20 dakika daha güvecin kapağını açıp yağına düşene kadar pişirelim Afiyet olsun


Gülay Değertekin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.