Fırında Akdeniz Patlıcanı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Akdeniz PatlıcanıMALZEMELER 4 adet uzun kemer patlıcan 1 diş sarmısak 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı limon suyu 5 adet orta boy domates 300 gr mozeralla peyniri (veya dil peyniri) 1 çay kaşığ kekik 1 çay kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Öncelikle patlıcanları yıkayıp, kurulayalım Kabuğunu soymadan uzunlamasına dilimleyelim, ama dilimleri sapından ayırmayın Patlıcanları bir kaba yerleştirip, içine su ve tuz koyarak, acısının çıkması için 20 dakika bekletelim Başka bir tarafta sarmısağı ayıklayıp, incecik kıyalım Kıymış olduğumuz sarmısakları 4 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu ve kekikle karıştıralım Bu arada domatesleri ve peynirleri de ½ cm kalınlığında dilimlere ayıralım Önümüze büyük bir fırın kabı ya da fırın tepsisini alalım ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice yağlayalım Dilimlediğimiz patlıcanları bol suda çalkalayalım ve hafifçe sıkarak suyunu süzdürelim Dilimleri açık olacak şekilde fırın kabımıza dizerek yerleştirelim Kesmiş olduğumuz domates dilimlerini boşluklara yerleştirip, tuz ve karabiberle yemeğimizi tatlandıralım Hazırladığımız zeytinyağlı sosu patlıcanların üzerine gezdirip, en son olarak da peynir dilimlerini yerleştirelim Önceden 175 dereceye ayarlayıp, ısıtmış olduğumuz fırının orta gözünde 25-30 dakika ve peynirler eriyene kadar yemeğimizi pişirelim Yemeğimizi sıcak olarak servise sunalım alıntı |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|